Makulátlan takarítói Blog :-)

Makulátlan takarítói Blog :-)

Tényleg elveszik a robotok a munkánkat?

2018. július 03. - Makulátlan Tiszta Terület Kft.

robotok.jpg

Egyre inkább felmerül, hogy a robotok elveszik majd a munkánkat. De vajon tényleg kell ettől félni, főleg az olyan fizikai munkakörökben, mint amilyen a takarítás is?

Én úgy látom, hogy a gépek még mindig messze vannak attól, hogy önállóan bármit is tudjanak csinálni. Ugye az ipari forradalomban is ez volt, úgy 200 évvel ezelőtt, amikor földmunkagépek, traktorok és egyebek törtek be az iparba. Akkor is attól féltek az emberek, hogy munka nélkül maradnak. Azóta a Föld népessége hatalmasat nőtt, de én igazából azt látom, hogy csak az nem dolgozik, aki nem akar. Tehát munka még mindig van. Tulajdonképpen tovább vagy épp át kell képződnie az embernek. Adott esetben ugyanazon a szakterületen, ahol az ember egyébként is dolgozik. És ez szerintem a legjobb megoldás: hogyha valakinek van egy szakmája, akkor abban kövesse a fejlődést.

Mondani szokták, hogy a jó pap holtig tanul, és ez minden egyes szakmára igaz. Tanulni kell és tovább fejlődni, és meg kell tanulni az új eszközök irányítását, kezelését, vagy (ha már robotikáról beszélünk) a programozását. Én hiszem azt, hogy az az ember, aki hosszú időn keresztül csak egy seprűt kezelt vagy egy felmosót, az egy kis odaadással, egy kis lelkesedéssel, meg tud tanulni bármilyen eszközt szakszerűen kezelni a takarításban.

Senkit nem fenyeget az a veszély, hogy munka nélkül marad. Akkor fenyegeti a veszély, hogyha elkényelmesedik, és azt mondja, hogy ő már nem akar semmit. Akkor nem is fog kapni semmit.

Nézzünk egy átlagos háziasszonyt a saját otthonában

Sok évvel ezelőtt seprűt használtak a hölgyek, felmosáshoz pedig még csak nem is mopot, hanem felmosófát... Később megjelentek a porszívók. Napjainkban pedig már-már robotporszívókat is találunk a háztartásokban. Ezek kezelését is meg kellett egyszer tanulni.

Egészen idáig mondjuk csak seprűt használtunk, most meg szinte csak megnyomunk egy gombot, és működik a rendszer magától! Tehát nem kell megijedni, mert valószínűleg nem lesz sokkal bonyolultabb, sőt, lehet, hogy egyszerűbb lesz! Alapvetően csak meg kell tanulni egy új dolgot. Ennyi. Tehát fejlődni kell! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://makulatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr1214091781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása