Makulátlan takarítói Blog :-)

Makulátlan takarítói Blog :-)

A takarítás művészete

2017. február 19. - Makulátlan Tiszta Terület Kft.

Avagy takarítás télen. A videón látható munkánknak az volt a különlegessége, hogy télen, mínusz fokban vettük fel, amikor is a tisztítószeres víz folyamatosan ráfagyott az ablaküvegre. :)

Találnom kellett a szokásos megoldások helyett egy olyan módot, amivel ezt ki tudom küszöbölni. Bár a videón már csak a végeredmény látszik, de előtte négy-öt kísérletem is volt rá.

Itt egy készülő üzlethelyiség kirakatáról van szó, a mi dolgunk pedig az volt, hogy még a teljes berendezése előtt kitakarításuk: kívülről is.

A működő megoldás ez esetben az, hogy egy olyan adalékanyagot adunk a vízhez, amely megakadályozza a fagyást, és nem hagy nyomot sem. Gumilehúzó segítségével utána tökéletesen vízteleníteni lehet a felületet. Ez azért is fontos, mert ha rajta maradna, a hideg miatt jégvirág keletkezhet rajta.

Emellett, bár ez a videón nem látszik, lényeges a munkavédelem is: már gyártanak olyan, ablaktisztításhoz szánt kesztyűt (neoprim), amiben nem fagy le a dolgozó keze, ahogyan a vízzel bánik.

Azóta, ha bárki is kérdezi tőlem, hogy vállalunk-e téli ablaktisztítást, a válaszom határozott igen. És bár ennek a szezonja a tavasz és az ősz (akár a nyár), szükség esetén már hidegben is gond nélkül el tudjuk végezni az ilyen feladatokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://makulatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr2712272841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása