Makulátlan takarítói Blog :-)

Makulátlan takarítói Blog :-)

A fűtésszezon

2017. december 09. - Makulátlan Tiszta Terület Kft.

radiator-tisztitasa-blog.jpg

Bizony elkezdődött a fűtési idény. De vajon miért hasznos, hogy a radiátorokat, fűtőtesteket leportalanítjuk, akár utólag is?

A radiátorok sok helyen a fal mellett vannak, a függönyök mögött elrejtve, amely nem feltétlenül a lakás legesztétikusabb és leginkább tisztán tartott része. De mégis fontos, hogy szép tiszta legyen, még akkor is, ha nem látszik. Emellett most már egyre több helyen megjelennek a design radiátorok, amelyek valóban a lakás díszei. Éppen ezért ezeket valószínűleg előtérbe is hozzák már az építkezés, kialakítás során. Viszont fontos, hogy ezek nemcsak esztétikailag legyenek tiszták, hanem nagy alapossággal le is portalanítsuk, illetve lemossuk őket.

Hogy miért? A válasz gyszerű: mert a fűtésszezonban ez egy allergén berendezési tárgy, allergiás veszélyforrás lehet! A rárakódott por a fűtés, a meleg hatására a levegőbe kerül. És ezt természetesen a porra érzékeny emberek meg fogják érezni. Ezért fontos, hogy ha ezeddig nem tettük meg, portalanítsuk a szobáink fűtőtesteit.

Tehát ennek nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi fontossága is van. És itt a jön a képbe az, hogy a takarításnak bizony nagyon fontos szerepe van az egészség megőrzésében! Nemcsak abban, hogy szép és kellemes legyen a hely, ahol dolgozunk vagy élünk!

Javasoljuk mindenkinek, hogy vizsgálja át a radiátorait, és tegye meg a szükséges lépéseket azért, hogy tiszták legyenek. Ha nincs rá idő és energia, akkor nyugodtan keressen bennünket, és szívesen segítünk, hogy minden rendben legyen a házban, lakásban vagy éppen az irodában.

Másik oldal, hogy energiatakarékossági szempontból is lényeges, hogy takarítsuk, tisztán tartsuk a fűtőtesteket, radiátorokat!

Hogy miért? Mert a rajta lévő por, szennyeződés gátolja a radiátort a hő leadásában, azaz a fűtésben. Mindannyiunknak lényeges, hogy ne a port fűtsük, hanem a levegőt és ezáltal a helyiséget!

Abszolút elképzelhető, hogy valamilyen mértékben meg fog látszani a fűtésszámlán is mindez (természetesen, ha saját órával rendelkezünk). Itt fog megtérülni a takarítási költség, hiszen egy tiszta fűtőtest jobban le képes adni a hőt, mint egy poros, koszos.

Gyakorlatilag kevesebbet kell vele fűteni…

Püsök Ferenc
Makulátlan Tiszta Terület Kft.
+3670-944-3442
  

A bejegyzés trackback címe:

https://makulatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr6513453807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása